UPB-CAMIS este partener eduDrone

Luni, 10 iunie 2019 (16:00 – 19:00) va avea loc la Biblioteca Centrala UPB (Sala 2.3) conferinta de inchidere a proiectului eduDRONE, finantat de CE prin programul Erasmus+, actiunea cheie 2 (KA2), in care UPB-CAMIS este partener. Vor fi prezentate printre altele Ghidul folosirii Dronelor in domeniul VET, Ghid de folosire a dronelor in Industria 4.0 si Antreprenoriat, Curiculum bazat pe folosirea Dronelor in Educatie.

Proiectul își propune să sprijine implementarea Industriei 4.0 în Uniunea Europeană prin dezvoltarea antreprenoriatului tehnologic, bazată pe consolidarea competențelor-cheie dobândite prin Educație și Formare Profesională (EFP) în domeniul tehnologiei dronelor. De asemenea, îi va ajuta pe cei interesați în dobândirea și dezvoltarea de abilități și competențe-cheie, inclusiv abilități antreprenoriale și digitale, pentru a beneficia de oportunitățile oferite de Industria 4.0, prin crearea de afaceri proprii. Proiectul eduDrone va promova incluziunea socială și egalitatea de gen prin îmbunătățirea accesului la educație și creșterea participării și a performanțelor de învățare, în cazul femeilor și al persoanelor dezavantajate.

În acest scop, partenerii vor realiza ghiduri relevante, o programă de Tehnologia Dronelor și conținutul cursului, un ghid pentru traineri și o platformă e-Learning. Toate acestea vor fi disponibile gratuit, în 5 limbi (engleză, română, italiană, poloneză și greacă), accesibile tuturor.

Principalul obiectiv al acestui proiect este de a consolida competențele-cheie dobândite prin EFP în domeniul tehnologiei dronelor pentru a încuraja antreprenoriatul tehnologic și a sprijini implementarea Industriei 4.0 în Uniunea Europeană.