Studenții UPB au obținut medalii de aur si argint la cea de-a XII-a ediție a Olimpiadei de Matematică a Studenților din Sud-Estul Europei SEEMOUS 2018

Studenții UPB au obținut medalii de aur si argint la cea de-a XII-a ediție a Olimpiadei de Matematică a Studenților din Sud-Estul Europei SEEMOUS 2018

Universitatea Politehnica din Bucureşti a obţinut în cadrul celei de-a XII-a ediții a Olimpiadei de Matematică a Studenților din Sud-Estul Europei (SEEMOUS 2018), dedicată studenţilor din anii I şi II, două medalii de aur şi trei medalii de argint.

 

Ediţia din acest an a Olimpiadei de Matematică a Studenților din Sud-Estul Europei (SEEMOUS 2018), dedicată studenţilor din anii I şi II, a avut loc la Iași în perioada 27 februarie – 4 martie 2018. La competiţie au participat studenţi din 21 de universități din Bulgaria, Grecia, România, Argentina, Cehia, Turkmenistan și Rusia, ultimele patru fiind țări invitate. Echipa Universității Politehnica din Bucureşti, coordonată de către Prof. dr. Ioana Luca (Leader) şi Asist. dr. Alexandru Negrescu (Deputy Leader), a obţinut două medalii de aur şi trei medalii de argint.

 

Problemele au avut un grad ridicat de dificultate, însă studenții noștri au fost la înălțimea așteptărilor. Rezultatele acestora, strâns legate de școlile și liceele din care provin, reflectă faptul că încă avem în jurul nostru tineri valoroși, care trebuie motivați și încurajați să rămână în țară” a declarat Asist. dr. Alexandru Negrescu.

 

Studenţii medaliați ai UPB

 

  • Medalie de Aur – Sebastian Cojocariu, Anul II, Facultatea de Automatică şi Calculatoare;
  • Medalie de Aur – Cristian Pavel, Anul II, Facultatea de Automatică şi Calculatoare;
  • Medalie de Argint – Cosmin Bărăscu, Anul I, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei;
  • Medalie de Argint – Alexandru Adrian Bratei, Anul II, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor;
  • Medalie de Argint – Gabriel Alexandru Peșu, Anul II, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.