mai, 2019

This is a repeating event

15maiToata Ziua17UPB va găzdui, în perioada 15-17 mai, Workshop-ul Internațional – GCSP2019

Citeste mai mult

Despre eveniment

In perioada 15 – 17 mai a.c. Universitatea POLITEHNICA din București organizează împreună cu Academia Naţională de Inginerie  a S.U.A, Workshopul – Grand Challenges Scholars Programs GCSP2019.

Evenimentul va avea loc la UPB, clădirea Rectoratului – Amfiteatrul AN010 ”Radu Voinea”, 15 – 17 mai, cu începere de la ora 09:00.

Scopul workshop-ului de la Bucureşti este de a inspira universitățile din regiune să creeze Programe de tip GCSP, să creeze legături între instituțiile interesate în stabilirea programului, să sprijine schimburile și cooperarea cu instituţiile din SUA și să implice atât corporațiile regionale, cât și corporațiile multinaționale interesate de educația în domeniul ingineriei.

Pentru a atinge aceste obiective, Academia Naţională de Inginerie  a SUA și Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) au invitat persoanele din conducerea altor universităţi din România şi Europa Centrală şi de Est, cadrele didactice, studenții și angajatorii din întreaga regiune pentru a discuta importanța pregătirii următoarei generații de ingineri pentru a face față provocărilor globale ale secolului XXI.

Programul GCSP (Grand Challenges Scholars Programs) al Academiei Naţionale de Inginerie (NAE) a Statelor Unite este un program combinat curricular, co-curricular și extracurricular,  conceput pentru a oferi cinci competențe studenţilor din domeniul ştiinţelor inginereşti, care îi vor ajuta în abordarea provocările majore cu care se confruntă omenirea în acest secol. Aceste cinci competenţe sunt: de cercetare/creativitate, multidisciplinaritate, antreprenoriale, multiculturale şi sociale. Fiecare instituție participantă își creează propriul proiect, în care sunt implementate competențele menţionate.

În noiembrie 2018, 125 de universități americane erau aderente la acest program, fie deja operaționale (56), fie prin programe în curs de dezvoltare (69). La nivel internațional, 51 de universități au programe operaționale (9) sau programe în curs de pregătire (42).

Workshop-ul din București îşi propune încurajarea extinderii rețelei globale GCSP.

AFIȘ EVENIMENT 

Agenda Grand Challenges Scholars Program Workshop

Pentru detalii suplimentare privind evenimentul:

virginia.vasile@energ.pub.ro
Tel: + 40 21 402 9465
https://www.upb.ro

Data

mai 15 (Miercuri) - 17 (Vineri)

Locatie

Sala Amfiteatru AN010 "Radu Voinea"

Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6, Bucureşti, ROMANIA

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti

Sala Amfiteatru AN010 "Radu Voinea" Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6, Bucureşti, ROMANIASala Amfiteatru AN010 "Radu Voinea"