iulie, 2018

01iulToata Ziua02UPB va găzdui ediția aniversară a seriei de Conferințe Internaționale ICTON 2018

Citeste mai mult

Despre eveniment

În perioada 1-5 Iulie, 2018 în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti va avea loc ediţia aniversară a “International Conference on Transparent Optical Networks”.

Ajunsă la cea de-a XX-a ediţie, conferinţa s-a desfăsurat în diferite locaţii din Europa, strângând în fiecare an o asistenţă din ce în ce mai mare. Cu o participare de peste 400 de cercetători din 50 de ţări de pe toate continentele, conferinţa este axată pe aplicaţii ale tehnologiilor optice în telecomunicaţii,  tehnologia informaţiei, stiintele vietii si stiinta materialelor.

Prezentările in plenul conferintei vor fi sustinute de:

 • Profesorul Ortwin Hess de la Imperial College London, director al Centrului pentru Plasmonică şi Metamateriale.

 • Profesorul Adrian M. Ionescu, director al Laboratorului de dispozitive nanoelectronice din cadrul Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Elveţia.

Conferinţa Internaţională ICTON 2018 îşi va sărbători cea de-a XX-a aniversare la Bucureşti, unde se va susţine o serie de seminarii. Domeniile de studiu ale conferinţei sunt aplicarea de tehnologii transparente şi optice în telecomunicaţii, calcul şi aplicaţii noi ale teoriei prezentate. De asemenea, se vor desfăşura sesiuni speciale privind tehnicile de microscopie cu super-rezoluţii şi prelucarea imaginilor. Programul ICTON 2018 include analizarea unor subiecte precum:

 • Descrierea tuturor reţelelor optice digitale;

 • Multiplexare cu diviziune ultra-densă;

 • Multiplexare optică cu timp ultra-rapid;

 • Reţea de generaţie următoare;

 • Comutarea optică şi direcţionarea (WAOR);

 • Reţele şi servicii de pachete optice;

 • Memorii optice şi stocare de date;

 • Trasparenţa optică;

 • Fiabilitatea şi disponibilitatea reţelei (RONEXT);

 • Reţele wireless şi optice (GOWN);

 • Transmisie radio cu fibră optică;

 • Piaţa telecomunicaţiilor (MARS);

 • Alte subiecte relevante.

Bucureștiul este capitala României şi cel mai mare oraş al ţării. Legenda întemeierii acestuia, iubită de locuitorii oraşului, povesteşte despre ciobanul Bucur, despre care se spune că a construit o casă aici sau poate o biserică. Actuala biserică Bucur, care este oarecum rustică, apare de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, însă elementele mitice din povestea fundației orașului susțin o ipoteză sprijinită în prezent de câțiva experți cu privire la caracterul sacru al structurii medievale a Bucureștiului. Conform acestei teorii, orașul s-a dezvoltat într-o progresie măsurată, concentrică, care a urmat așezării bisericilor și mănăstirilor sale într-un fel de geometrie celestială. Un document datat pe 20 septembrie 1459, emis de cancelaria valahă a lui Vlad Ţepeş- legendarul prinț Dracula, nu menționează direct nașterea Bucureștiului, ci face aluzie la existența unei cetăți pe malurile râului Dâmbovița.

La începutul secolului al XX-lea, Bucureștiul a devenit cunoscut ca „Parisul de Est” datorită arhitecturii sale. Astăzi, orașul poate fi mai puțin clasic, dar melanjul de stiluri care se dezvoltă în el rezultă într-o estetică unică.

Vă așteptăm cu nerăbdare să luaţi parte la cea de-a XX-a ediție a Conferinței ICTON, un program tehnic ambițios care va fi însoțit de un set atractiv de evenimente sociale.

Contact

icton2018@upb.ro
icton@itl.waw.pl

Data

iulie 1 (Duminica) - 2 (Luni)

Locatie

Sala Amfiteatru AN010 "Radu Voinea"

Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6, Bucureşti, ROMANIA

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti

Sala Amfiteatru AN010 "Radu Voinea" Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6, Bucureşti, ROMANIASala Amfiteatru AN010 "Radu Voinea"