noiembrie, 2021

18novToata Ziua19UPB INAUGUREAZĂ LABORATORUL - CRYSTAL SYSTEM INDUSTRY 4.0 LABORATORY AT UPB

Citeste mai mult

Despre eveniment

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) în parteneriat cu Crystal System Group Ltd. vă invită să participați la inaugurarea laboratorului Crystal System Industry 4.0 Laboratory at UPB

Evenimentul se va desfășura cu respectarea strictă a procedurilor de protecție, impuse de pandemia COVID-19, joi, 18 noiembrie, începând cu ora 16:00, în Clădirea CET

(corp FA, etajul 2 – UPB, Centrala în Cogenerare) din Splaiul Independenței nr. 313, sector 6.

De asemenea, evenimentul se va transmite și live pe canalul YouTube al UPB.

În contextul actual, digitalizarea a devenit o realitate de necontestat, cu multe provocări în educarea și formarea de specialiști. Universitatea POLITEHNICA din București și compania Crystal System Group Ltd. au dat curs provocării, semnând în luna iulie a acestui an un acord de colaborare, prin care au pus bazele unui parteneriat ce are în centrul său educația de calitate, motorul creșterii economice pe termen lung.

Astfel, ne propunem să dezvoltăm un ecosistem educațional digital sustenabil, la cele mai înalte standarde. În cadrul laboratorului studenții își pot consolida competențele digitale și de utilizare a noilor tehnologii, pentru a beneficia de oportunitățile deschise de cea de-a patra revoluție industrială și pentru a contribui în mod real la eficientizarea proceselor de producție tot mai complexe.

“Studiile recente ne arată că aproape jumătate din companiile din România derulează în prezent proiecte de digitalizare. Practic, majoritatea industriilor pentru care pregătim viitorii și actualii angajați se află în plin proces de restructurare a business-urilor, pentru a-și compatibiliza resursele și serviciile cu mediul digital. Prin Laboratorul pe care îl lansăm în parteneriat cu compania Crystal System Group, ne asigurăm că studenții noștri vor fi pregătiți pentru această nouă schimbare, pentru Industria 4.0, încă din timpul facultății. Este una dintr-o serie mai amplă de inițiative ale Universității POLITEHNICA din București, care vizează digitalizarea sistemului educațional, prin care oferim studenților noștri șanse mult mai mari de angajare și un nivel de pregătire care să le garanteze că pot utiliza cele mai noi soluții și tehnologii în cadrul companiilor în care se angajează” a precizat domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul Universității Politehnica din București.

De asemenea, domnul Canzio Dovigo, Președintele Crystal System Group a declarat: „Credem că succesul unei companii depinde în mare măsură de calitatea pregătirii oamenilor care o compun. Tocmai de aceea, am investit mereu foarte multă energie pentru a forma și educa noile generații de profesioniști. În acest sens, am găsit în Universitatea Politehnica din București un partener ideal, alături de care putem reuși să direcționăm aceste eforturi către tineri și către industrie. Laboratorul Industry 4.0 lansat astăzi este un prim pas către un ecosistem mai mare care își propune să aibă un impact pozitiv pentru o societate sustenabilă. Toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat fără eforturile echipei Crystal System și mai ales fără deschiderea Rectorului UPB, domnul Mihnea Costoiu, care ne-a asigurat o platformă extraordinară de cooperare. Mulțumiri și felicitări tuturor celor implicați!”.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta extraordinara din partea:

  • Excelentei Sale Domnul – Peer GEBAUER – Ambasadorul Germaniei la Bucuresti si a
  • Excelentei Sale Domnul Alfredo Maria DURANTE MANGONI – Ambasadorul Republicii Italiene la Bucuresti   

GALERIE FOTO EVENIMENT

Data

noiembrie 18 (Joi) - 19 (Vineri)