Ianuarie, 2020

29ian(ian 29)14:3031(ian 31)19:00UPB gazda celei de-a IV-a ediții a Conferinței Internaționale FOHE-BPRC

UPB gazda celei de-a IV-a ediții a Conferinței Internaționale FOHE-BPRC

Citeste mai mult

Despre eveniment

Conferința  Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE-BPRC), este organizată de Universitatea POLITEHNICA din București în parteneriat cu Ministerul  Educației Naționale, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării,  Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Universitatea din București.

Conferința va avea loc în perioada 29-31 ianuarie 2020, la Biblioteca Centrala UPB.

Rolul României în Procesul Bologna a fost unul substanțial și de perspectivă, prin găzduirea Secretariatului Grupului de Urmărire de la Bologna (2010-2012), prin angajamentul ferm de organizare a Conferinței Ministeriale a SEE 2012 și a Forumului Politic de la Bologna, precum și implicarea în promovarea liniilor și obiectivelor de acțiune ale EHEA.

Viitorul Învățământului Superior – Conferința Cercetătorilor în Procesul de la Bologna (FOHE-BPRC) s-a instalat deja ca reper sigur în mediul european al învățământului superior. Cele trei ediții  anterioare (17-19 octombrie 2011, 24-26 noiembrie 2014, 27-29 noiembrie 2017), cu peste 200 de  participanți la fiecare ediție din peste 50 de țări fiecare, au fost organizate înaintea Conferințelor ministeriale, încurajând astfel un dialog consecvent între cercetători și factorii de decizie ai politicilor educaționale. 

Principalele concluzii ale Conferințelor FOHE au fost prezentate la Conferințe Ministeriale EHEA, pentru a face ca vocea cercetătorilor să fie mai bine auzită de factorii de decizie politici și de decidenții Europeni.

Conferința de acum va analiza subiecte de mare interes pentru dezbaterile europene privind învățământul superior, în conformitate cu prioritățile Comunicatului Ministerial de la Paris, precum promovarea internaționalizării învățământului superior; accesul fiecare elev la învățământul superior; tehnici avansate de predare și învățare în EHEA: inovare, legăturile cu cercetarea și cooperare cu ERA; în viitorul EHEA – principii, provocări și principii de urmat.

Conferința va fi urmată de publicarea unui volum de lucrări de cercetare, care va fi distribuit participanților la Conferința Ministerială din 2020.  Pe baza bunelor practici din ultima ediție, mesajul cercetătorilor către factorii de decizie va fi transmis în timpul desfășurării evenimentului ministerial.

AGENDA DETALIATĂ A EVENIMENTULUI

Data

29 (Miercuri) 14:30 - 31 (Vineri) 19:00