februarie, 2020

21feb18:5018:50UPB acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Ambasador Alfred Moses

UPB acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Ambasador Alfred Moses

Citeste mai mult

Despre eveniment

Alfred H. Moses este un avocat si diplomat american care a funcționat ca ambasador al SUA în România din 1994 până în 1997.

Domnul Ambasador Alfred Moses a predat Ia Georgetown University, George Washington University, American Law Institute, American Bar Association, Tax Executives Institute, Tulan Tax Institute, District of Columbia Bar Association la American Institute of Certified Public Accountants, Este autorul unui numar impresionant de lucrari publicate in cele mai prestigioase reviste de stiinte juridice.

In 2010, Universitatea Yeshiva i-a acordat domnului Ambasador Alfred Moses gradul de Legum Doctoris Honoris Causes. A primit Premiul Firizis, Premiul yakir, Prerniul „Spiritui din 51″ al Colegiului Dartmouth si Premiul Centrului de Istorie Evreiasca din New York. „Pro bono” asigura coordonarea mai multor organizatii nationale si Internationale, prezentate in Laudatio.

A desfasurat si desfasoara activitati profesionale in 27 de institutii nationale si Internationale. Prima intalnire cu Romania a avut-o in anul 1976, an in care a condus delegatia Comitetului Evreiesc American Ia Bucuresti. A acceptat sa conduca delegatia intr-o tara care, asa cum a precizat in carte, iI fascinase prin istoria ei, cu urcusuri si coborasuri.

Aţi ales România, deşi vă confruntaţi cu problemele de sănătate ale doamnei Moses. Din paginile cărţii „Jurnal de Bucureşti” rezultă interesul dumneavoastră de a cunoaste bine istoria şi cultura poporului român, văzute îndeaproape. Aţi reuşit, domnule Ambasador, să-i cunoasteti din întâlniri directe pe actorii potitici importanţi şi să surprindeţi principalele trăsături ale personalităţilor lor, dar şi să stabiliţi lista celor mai importanţi actori politici. A fost, fără perioada unei reconstructii democratice a societăţii romăneşti la care aţi contribuit şi pentru care aveţi recunoştinţa şi preţuirea noastră.

Aţi fost artizanul numeroaselor vizite de nivel înalt în România, ale Preşedinţilor Clinton şi Bush, ale miniştrilor, senatorilor, congresmenilor etc. Aţi susţinut admiterea României în NATO si realizarea parteneriatului strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

In semn de pretuire si respect, Senatul Universitatii Politehnica din Bucuresti a hotarat sa va acorde cel mai inalt titlu academic, Doctor Honoris Causa.

GALERIE FOTO

Data

(Vineri) 18:50 - 18:50