februarie, 2020

27feb11:0013:00UPB a acordat titlul academic Doctor Honoris Causa domnului Viorel-Aurel Șerban

Citeste mai mult

Despre eveniment

Prof. Viorel-Aurel Șerban s-a născut în anul 1954 în Chișineu – Criș, jud. Arad. După absolvirea studiilor liceale în orașul natal a urmat cursurile Facultății de Mecanică, secția Tehnologia Construcției de Mașini, din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara (azi Universitatea Politehnica Timișoara), obținând Diploma de Inginer în anul 1978.

Sub îndrumarea dlui Prof.dr.ing. Marin Trușculescu, lucrarea de diplomă a fost elaborată pe o temă de aplicație a tratamentului termochimic de nitrurare a oțelurilor de autoturisme. A activat, încă din perioada stagiului, în domeniul Ingineriei materialelor la Întreprinderea Electrotimiş, secția 5 de prelucrări la cald. Apoi în cadrul Institutului de Cercetări Metalurgice București – filiala Timișoara și ulterior, odată cu titularizarea în învățământul superior, a desfășurat o intensă activitate de cercetare, remarcabile fiind rezultatele sale obținute în domeniul materialelor noi (din categoria aliajelor metalice cu structură amorfă). De altfel, a obținut – fiind printre primii din Romania – titlul de doctor inginer, în anul 1992, sub conducerea profesorului Marin Trușculescu, având ca temă obținerea și caracterizarea aliajelor metalice amorfe pe bază de fier.

A îndeplinit funcția de Director al Centrului de Cercetare pentru Procesarea și Caracterizarea Materialelor Avansate (2006-2012), coordonând colectivul de materiale metalice amorfe și nanocristaline.

 

LAUDATIO

GALERIE FOTO

Data

(Joi) 11:00 - 13:00

Locatie

Sala Senatului

Sala SenatuluiSala Senatului dispune de o capacitate de 90 de locuri