februarie, 2020

14feb13:0015:00UPB a acordat titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Academician Eugen Simion

UPB a acordat titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Academician Eugen Simion

Citeste mai mult

Despre eveniment

Academicianul Eugen Simion este, cu siguranță, un reper al culturii române, prin prestigioasa sa operă, prin modul în care se raportează la adevăr și la valorile fundamentale ale umanității.

Începând cu anul 1964, domnul Academician Eugen Simion a pășit în cariera didactică pe post de lector, apoi din 1971 a devenit conferențiar și din 1990 a devenit profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București. În perioada 1970-1973 a fost lector invitat la Universitatea Sorbonne din Paris, iar în anul 1974 a obținut o bursă de studii în Germania Federală.

A colaborat frecvent cu revistele „Gazeta literară”, „Contemporanul”, „Viața Românească”, „România Literară”, „Literatorul”, „Cultura”, „Caiete critice”, ca redactor și director. A publicat, în reviste de specialitate, peste 3000 de studii și articole. Este coordonatorul „Dicționarului general al literaturii române”, volumele I – VII, un proiect-testament grandios. A scris, de asemenea, peste 25 de cărți, ale căror titluri sunt anexate, din care 13 sunt traduse și publicate în SUA, Germania, Franța, Serbia și care reprezintă repere pentru critica literară românească.

Domnul Academician Eugen Simion este membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei, membru al Academiei Regale din Danemarca, membru al Academiei de Științe Morale și Politice din Franța, membru al Academiei din Atena, membru al Academiei Regale Europene a Doctorilor din Barcelona, membru al Academiei Europea și membru al Academiei de Știință și Artă din Serbia.

Data

(Vineri) 13:00 - 15:00