mai, 2019

06mai(mai 6)10:0012(mai 12)0:00U.P.B și EUROAVIA București va invită la cea de a VIII ediție a Rocket Workshop 2019

rocket workshop upb

Citeste mai mult

Despre eveniment

Luna mai este o perioadă aparte pentru studenții Universității POLITEHNICA din București deoarece pe datele de 6 și 10-12 mai 2019 Asociația studenților din facultatea de Inginerie Aerospațială (UPB) – EUROAVIA București organizează cea de-a VIII-a ediție a proiectului Rocket Workshop.

 

Rocket Workshop este unul dintre evenimentele de amploare realizate în cadrul EUROAVIA București ce își propune să adune în această ediție 22 de echipe, însumând peste 110 de studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială, dar și din alte facultăți din cadrul Universității POLITEHNICA din București, într-o competiție antrenantă ce urmărește lucrul în echipă și procesul de construire a unui rachetomodel.

 

Rocket Workshop se va desfășura pe parcursul a patru zile, după cum urmează:

Pe data de 6 mai 2019, evenimentul debutează cu o sesiune de training în care membrii Departamentului Tehnic al EUROAVIA București vor pune în temă participanții cu toate informațiile necesare construirii rachetei.

Apoi, în ziua de 10 mai, participanții își vor cunoaște echipele din care fac parte, modul de formare al grupurilor fiind aleatoriu. Odată cu aflarea coechipierilor, participanții vor exersa comunicarea și lucrul în echipă și se vor familiariza cu materialele pe care le vor folosi pentru construirea rachetelor.

În cea de-a treia zi a evenimentului, cea de 11 mai, echipele participante vor începe asamblarea modelelor sub îndrumarea experților.

În ultima zi, echipele participante vor lansa rachetele pe care le-au construit în ziua precedentă. Criteriile după care participanții vor fi punctați sunt: corectitudinea calculelor, altitudinea maximă atinsă, design-ul rachetei, timpul  de zbor și integritatea oului de prepeliță. Rachetele vor avea în partea superioară, în interiorul fuselajului, un ou de prepeliță și o parașută. La aterizarea rachetei înapoi pe sol, oul trebuie să rămână intact. În urma centralizării rezultatelor va fi desemnat un câștigător, urmând ca premierea să aibă loc în a doua parte a zilei.

Pasionații de domeniul aerospațial visează să fie martori la momentul lansării unei rachete, de aceea EUROAVIA si UPB vă oferă ocazia de a lua parte la 22 de “mini-lansări”, cel puțin la fel de spectaculoase.


Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, echipa Rocket Workshop 2019 vă invită să urmăriți atât pagina evenimentului, cât și a EUROAVIA București.

REGISTER HERE > > >
https://forms.gle/kEUaxiex2RN8EhkRA

Vișinescu Ioan-Valentin

Organizator Rocket Workshop 2019


E-mail: ioan-valentin.visinescu@euroavia-bucuresti.ro

Website: www.euroavia-bucuresti.ro

Data

6 (Luni) 10:00 - 12 (Duminica) 0:00