iunie, 2019

04iunToata Ziua07International Training School on Nanomaterials synthesis and advanced characterization techniques at nanometer and atomic scale

Centrul pentru Știința Suprafeței și Nanotehnologie (CSSNT-UPB)

Citeste mai mult

Despre eveniment

CSSNT vă invită să participați la Training-ul International cu tema Nanomaterials synthesis and advanced characterization techniques at nanometer and atomic scale, care va avea loc în perioada 4-7 Iunie 2019, in București, România.

Training-ul International, organizat cu sprijinul Actiunii Cost 15107, va cuprinde o serie de cursuri și sesiuni practice “hands-on”, acoperind un domeniu larg de provocari lansate de tematica evenimentului, incepand cu sinteza nanomaterialelor pe bază de carbon, pana la aplicabilitatea și caracterizarea avansată, la nivel nanometric și atomic, a acestora. Lectorii invitați sunt parti ale unor entitati academice si industriale cu expertiza demonstrata la nivel international in acest domeniu.

IMPORTANT! Nu se percepe taxa de participare pentru Training-ul International! În plus, toți cei interesați sa ia parte la acest eveniment au oportunitatea de a beneficia de support finainciar din partea CA! Mai multe informatii pot fi găsite la: https://cssnt-upb.ro/training-school/?lang=en

 

CSSNT is pleased to invite you to attend the International Training School on Nanomaterials synthesis and advanced characterization techniques at nanometer and atomic scale that will take place during 4th – 7th June 2019, in Bucharest, Romania.

The International Training School, supported by the Cost Action 15107, will comprise a combined series of lectures and hands-on laboratories, on topics from carbon based nanomaterials synthesis to their applications and advanced characterization at nanometer and atomic scale. The invited speakers are leading academic and industry experts in the field.

IMPORTANT! No participation fee is required for the International Training School! Moreover, all those interested in participating have the opportunity to apply for a CA Grant Funding! More details can be found at: https://cssnt-upb.ro/training-school/?lang=en

 

Centrul pentru Știința Suprafeței și Nanotehnologie (CSSNT-UPB) este o instituție de cercetare științifică, după cum îi spune și numele, în domeniul specializat al științei suprafeței și al nanotehnologiei. Desfășurându-și activitatea în cadrul Universității Politehnice București (UPB), CSSNT-UPB dispune de laboratoare cu echipamente de ultimă generație, o parte dintre acestea fiind concepute și realizate de către cercetătorii Centrului. In foarte scurt timp CSSNT-UPB a devenit un adevărat centru de excelență în următoarele domenii:

  • prepararea și eventual scalarea la producție de masă a nanomaterialelor avansate;
  • caracterizarea morfologică, structurală și electronică în spațiul real și în 3D la scară atomică și nanometrică;
  • designul și crearea de prototipuri de macro-, micro- și nano-senzori și nano-dispozitive folosind nanoparticule și nano-obiecte.

Prin domeniul său de activitate precum și prin temele de cercetare abordate, CSSNT-UPB se implică și are un rol important în dezvoltarea și evoluția comunității. Rezultatele obținute sunt de cele mai multe ori materializate prin noi tehnologii și noi dispozitive, care, odată brevetate, sunt introduse în circuitul de producție și ulterior se regăsesc în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.

Conducerea Centrului și cercetătorii au obținut prin granturile și proiectele europene de finanțare aduse o implicare vizibilă în societate, contribuind la dezvoltarea de noi materiale și tehnologii.

Cu o echipă de cercetători îndrăzneți, care și-au pus cunoștințele, entuziasmul și experiența lor la îndemâna societății, CSSNT-UPB reprezintă azi unul dintre laboratoarele care creează specialiști de nivel înalt și care atacă probleme științifice dintre cele mai avansate în domeniul științei suprafeței și nanotehnologiei.

Data

iunie 4 (Marti) - 7 (Vineri)

Organizator

CSSNT-UPBCentrul pentru Știința Suprafeței și Nanotehnologie (CSSNT-UPB) este o instituție de cercetare științifică, după cum îi spune și numele, în domeniul specializat al științei suprafeței și al nanotehnologiei. cssntoffice@gmail.com University Politehnica Bucharest, Splaiul Independentei 313 060042 Bucharest, Romania