aprilie, 2019

This is a repeating event

03apr(apr 3)9:0005(apr 5)21:59Meeting of the Bologna Follow-up Group (BFUG) si General Assembly of the EQAR vor fi găzduite de UPB

Citeste mai mult

Despre eveniment

In perioada 3 – 5 aprilie 2019 Universitatea POLITEHNICA din Bucrești va găzdui (Clădirea Rectoratului) două evenimente extrem de importante pentru învățământul superior european:

  •      3 aprilie  – General Assembly of the European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)

  • 3 – 5 aprilie – Sixty-fifth Meeting of the Bologna Follow-up Group (BFUG)

La evenimente vor participa atât doamna Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale, cât și domnul Mihnea Costoiu – Rectorul Universității Politehnica din București.

Procesul Bologna – Spațiul european al învățământului superior (EHEA)

Procesul Bologna a condus la crearea Spațiului european al învățământului superior care include 48 de state membre, criteriul principal de acceptare a unei candidaturi fiind aderarea la Convenția Culturală Europeană a Consiliului Europei.

Aceste 48 de țări implementează reforme în învățământul superior pe baza unor valori cheie comune – cum ar fi libertatea de exprimare, autonomia instituțiilor, libertatea academică, libera circulație a studenților și a personalului. Prin acest proces, țările, instituțiile și părțile interesate din Spațiul european își adaptează continuu sistemele de învățământ superior, făcându-le mai compatibile și întărind mecanismele de asigurare a calității. Pentru toate aceste țări, obiectivul principal este de a spori mobilitatea studenților și a profesorilor și de a facilita ocuparea forței de muncă.

Prin acest proces, țările, instituțiile interesate din spațiul european își adaptează continuu sistemele de învățământ superior, armonizândule și întărind mecanismele lor de asigurare a calității. Pentru toate aceste țări, obiectivul principal este de a spori mobilitatea cadrelor didactice și a studenților și de a crește angajabilitatea.

România a devenit membru al Procesului Bologna în 1999, prin semnarea Declarației de la Bologna, angajându-se astfel să includă obiectivele stabilite în prioritățile învățământului superior românesc.

Pentru mai multe informații pot fi accesate site-urile : http://www.ehea.info/
https://www.eqar.eu/

Data

3 (Miercuri) 9:00 - 5 (Vineri) 21:59

Locatie

RECTORAT - HOL AN

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti