iulie, 2020

24iul(iul 24)18:0020aug(aug 20)9:00Fii Antreprenor 4.0

Citeste mai mult

Despre eveniment

Știai că în România 25% din tineri își doresc să înceapă o afacere, dar doar 1% din aceștia fac pasul către dezvoltarea ideii lor?  Printre motivele invocate, pe primele locuri se află lipsa educației antreprenoriale, dar și numărul mic de structuri care sprijină dezvoltarea antreprenorială în rândul rândul studenților. 


Ținând cont de toate aceste aspecte Centrul de Antreprenoriat UPBizz, structura de sprijin și dezvoltare a studenților UPB a dezvoltat programul „Fii Antreprenor”. Ajuns la a 4-a ediție, „Fii Antreprenor 4.0” este programul menit să te transforme într-un super antreprenor – pregătit din toate punctele de vedere pentru dezvoltarea afacerii, inspirat și îndrumat de cei mai buni profesioniști din domeniile conexe antreprenoriatului și sfătuit de către mentori pregătiți, cu experiență și know-how în mediul de afaceri autohton. Iată așadar traseul pe care îl vei urma în drumul către succes.

 

  1. Curs de antreprenoriat

Cursul de competențe antreprenoriale dezvoltat de echipa UPBizz te va ajuta să dobândești încrederea și mentalitatea necesară dezvoltării unei afaceri de succes, dar și cunoștințe și uneltele esențiale pentru luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și gestionarea situațiilor limită. Totodată, în cadrul cursului vei dobândi cunoștințe esențiale, trecând alături de formatorii implicați în proiect prin 5 teme dezvoltate pe baza nevoilor unui antreprenor aflat la început de drum, după cum urmează:

 

  • Tema 1 – Inițierea unei afaceri
  • Tema 2 – Elaborarea planului de afaceri
  • Tema 3 – Strategia și marketingul afacerii
  • Tema 4 – Planul financiar
  • Tema 5 – Management, negociere și etică

 

În plus, pentru a aduce o recunoaștere oficială a cunoștințelor dobândite, toți absolvenții cursului vor fi răsplătiți cu o diplomă acreditată ANC și recunoscută la nivel național. Totodată, fiecare student participant beneficiază de o subvenție în valoare de 400 de lei, dar și șansa de a câștiga unul din cele 3 premii a câte 3000 de lei puse la bătaie în cadrul concursului de idei de afaceri.

 

  1. Sesiuni de mentorat

De asemenea, pentru că punem accentul pe colaborarea interdisciplinară și ne dorim ca prin astfel de proiecte să contribuim la dezvoltarea unei comunități de tineri antreprenori am cooptat o serie de mentori din cadrul corpului didactic UPB. Vei putea așadar să discuți probleme specifice cu mentorii UPBizz care îți vor răspunde punctual și te vor ajuta să treci peste dificultățile pe care le întâmpini sau să găsești soluții practice la anumite probleme specifice pe care le ridică dezvoltarea afacerii tale.

Scopul sesiunilor de mentorat este acela de a oferi studenților sprijin, informații și soluții bazate pe experiența vastă a mentorilor, dar și de a promova beneficiile colaborării atât între mentori și studenți, dar mai ales între studenții ale căror afaceri sau aptitudini sunt complementare și pot conduce la crearea unor parteneriate.

 

  1. Concursul de idei de afaceri

Finalul proiectului aduce cu sine concursul de idei de afaceri dedicat participanților. Concursul pune la dispoziție 3 premii a câte 3000 de lei, precum și 7 premii de mențiune a câte 2000 de lei, câștigătorii concursului fiind aleși pe baza unui regulament transparent și nediscriminatoriu de către un juriu format din membrii proiectului, dar și parteneri din mediul privat.

 

Concursul se va desfășura sub forma conceptului „Elevator Pitch”. Așadar, fiecare echipă va susține o prezentare a ideii sau afacerii, având la dispoziție un minut să prezinte elementele esențiale și să convingă juriul că ideea merită premiul cel mare.

 

Completează formularul https://forms.gle/fxD94CeiqP8tV4vw8 și nu rata startul înscrierilor în cadrul proiectului!

Data

Iulie 24 (Vineri) 18:00 - August 20 (Joi) 9:00