mai, 2019

18mai16:0021:00Expozitie temporara: "De Noaptea Muzeelor se poarta radioul"

upb noaptea muzeelor

Citeste mai mult

Despre eveniment

Muzeul Universității Politehnica din București, invită publicul vizitator, sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 16:00, să descopere, în cadrul expoziției temporare deschise cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2019, o colecție inedită de aparate de radio de epocă, reclame și imagini ale vechilor radioreceptoare.

Pornind de la utilizarea clopotului, inventarea telegrafului (în mod special a telegrafului Morse în 1837), a telefonului în 1876 şi a radioului în 1896, ultimul a constituit un moment revoluţionar în comunicare, fiind urmat apoi de televiziune şi internet.

Expoziţia temporară“„De Noaptea Muzeelor se poartă …radioul!” prezintă evoluţia tehnică a radioreceptoarelor, care au deschis era mass-mediei audiovizuale şi au permis pentru prima dată transmiterea instantanee a informaţiilor pe distanţe lungi, către un public larg.

Radioreceptoarele “Philips” asamblate la Oradea, „Rexi Iron” produse de firma „Iron S.A.” din Arad, „Romanța S – 581 A”- primul radioreceptor echipat cu lămpi miniatură din seria „31” asamblat la Întreprinderea Radio Popular din București, „Turist” radiorceptor portabil de voiaj tip poșetă, realizat la Uzinele Electronica, dar și multe altele din cadrul expoziţiei, sunt dovada unei lungi perioade de prezență reală a radioului în casele noastre.

De Noaptea Muzeelor va asteptăm pe frecvența Muzeului Universității Politehnica din București!

Data

(Sambata) 16:00 - 21:00

Locatie

Muzeul Universității "POLITEHNICA" din București

Str. Gheorghe Polizu 1-7

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti

Muzeul Universității "POLITEHNICA" din BucureștiStr. Gheorghe Polizu 1-7Muzeul Universității "POLITEHNICA"din București, după cum îi spune și numele, este un muzeu ce prezintă istoricul Universității, începând de la înființarea Școlii Naționale de Poduri și Șosele, și până în ziua de azi.