august, 2019

08aug11:3311:33Exponatul lunii februarie : Metru etalon

muzeu upb metru

Citeste mai mult

Despre eveniment

Începând cu 1 februarie 2019, în scopul popularizării istoriei învățământului tehnic superior din România, Muzeul Universității Politehnica din București va aduce în atenția publicului vizitator, în fiecare lună, câte un exponat reprezentativ.
„Exponatul lunii februarie” este „Metru etalon”, confecționat din alamă pe care este aplicată o bandă de argint. Obiectul face parte din Colecția de instrumente și aparate de laborator cumpărată de Școala Națională de Poduri și Șosele (S.N.P.S.) în anul 1886.
„Metru etalon” este fabricat de firma „E. Ducretet & CIE” din Paris, în anul 1885, la comanda S.N.P.S. și este însoțit de un „Certificat de autentificare” eliberat de „Bureau International Des Poids & Mesures” (Biroul International de Masuri și Greutăți), la data de 2 aprilie 1886.
Exponatul poate fi vizionat pe tot parcursul lunii februarie 2019, de luni până vineri, între orele 10:00 – 15:00, la sediul Muzeului U.P.B. din strada Gheorghe Polizu, nr. 1-7, sector 1, București.
Accesul în muzeu este gratuit.
Vă așteptăm!

Data

(Joi) 11:33 - 11:33

Locatie

Muzeul Universității "POLITEHNICA" din București

Str. Gheorghe Polizu 1-7

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti

Muzeul Universității "POLITEHNICA" din BucureștiStr. Gheorghe Polizu 1-7Muzeul Universității "POLITEHNICA"din București, după cum îi spune și numele, este un muzeu ce prezintă istoricul Universității, începând de la înființarea Școlii Naționale de Poduri și Șosele, și până în ziua de azi.