Comunicat de Presa – Scoala de Vara UPB 2019

Comunicat de Presa – Scoala de Vara UPB 2019

Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi, UPB-2019”- Ediția a-II-a Săptămâna studențească pentru 240 de liceeni din 30 de județe ale țării

 

După succesul înregistrat în 2018, Universitatea POLITEHNICA din București organizează și anul acesta, în perioada 26 – 31 august, o nouă ediție, a doua, a Conferinței naționale pentru elevi și studenți. Evenimentul va reuni 240 de liceeni, din clasele a X-a, XI-a și a XII-a (anul școlar 2019-2020) din 30 de județe ale țării și un număr de 60 studenți ai UPB.

Dacă la prima ediție a Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi, UPB-2018s-au adunat la start 200 de elevi de liceu, în 2019, numărul acestora înregistrează un plus considerabil, 240 de liceeni fiind înscriși la acest amplu eveniment, ceea ce arată un interes crescut pentru profesia de inginer și totodată față de mediul academic din cadrul Universității POLITEHNICA din București. Liceenilor li se vor alătura 60 de studenți ai UPB, rolul acestora fiind acela de coordonatori sau mai precis, de îndrumători spre înțelegerea și decriptarea tainelor mediului studențesc în tot ansamblul său.

Îmi este imposibil să găsesc un singur cuvânt care să rezume experiența pe care, anul trecut, în calitate de liceean, am trait-o la acest eveniment. În fiecare zi petrecută acolo am simțit că merită să aleg POLITEHNICA și iată-mă azi, din postura studentei în primul an, revenind la cea de-a doua ediție a uneia dintre cele mai frumoase școli studențești de vară. Revin cu o încărcătură emoțională amplificată în contextul în care, din poziția de student, voi primi diferite atribuții ce îmi vor conferi experiența unei munci în echipă care să conducă la realizarea acestui proiect ambițios al UPB care , sper, ca și anul acesta, să aducă tuturor o șansă în plus în ceea ce privește creativitatea, ingeniozitatea și spontaneitatea” a declarat Andra Ana Maria Gheorghiu, studentă, anul I, a Facultății de Inginerie Aerospațială a UPB.