COMUNICAT DE PRESA Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara, 12-14 iunie 2019

COMUNICAT DE PRESA Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” Timișoara, 12-14 iunie 2019

Salonul  Internațional de Invenții și  Inovații ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara, 12-14 iunie 2019

Societatea  Inventatorilor  din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL,  a organizat în perioada 12-14 iunie 2019 în Timișoara, Casa Tineretului. Salonul Internațional de Invenții și  Inovații ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara , ediția a V-a, intrarea fiind liberă. În cadrul salonului sunt acceptate invenții, mărci si proiecte de cercetare.

Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 12.06.2019, ora 11.Au fost prezentate invenţii din domenii precum mecanică, electronică, informatică, construcţii, instalaţii, medicină, securitate-salvare, agricultură, protecţia mediului, multe dintre ele prezentate şi premiate la saloane naţionale şi internaţionale de profil respectiv Bucureşti, Cluj, Iaşi dar şi Geneva, Bruxelles, Nuernberg, Chişinău, Zagreb si au participat 304 inventatori, cercetători din mediul universitar, institute de cercetare sau mediul privat.

Universitatea POLITEHNICA din București , prin statutul ei de universitate de cercetare avansată, care se distinge în peisajul național și mondial, a fost prezentă cu 9 invenții, iar prin reprezentanții ei, Prof.univ. dr.ing. Niculae Ion MARINESCU (membru al Juriului International) Prof.univ.habil.dr.ing.ec. Augustin SEMENESCU (membru al Juriului International), Prof.univ.habil.dr.ing. Anton FICAI si Conf.univ. dr.ing. Denisa FICAI, UPB a câștigat medaliile, premiile de excelenta, trofeele prezentate in cele ce urmează:

SPECULUM AUTOSTATIC CU SISTEM DE ASPIRAȚIE ȘI DESCHIDERE VARIABILĂ (AUTOSTATIC SPECULUM WITH ASPIRATION SYSTEM AND VARIABLE OPENING), autori: DOICIN Cristian – Vasile, ULMEANU Mihaela – Elena, SEMENESCU Augustin, DAVIȚOIU Dragoș – Virgil, COSTOIU Mihnea – Cosmin, DOICIN Ioana – Cristina, MANDA Ana Laura

Premii: ●Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara 2019, ●

DISPOZITIV MEDICAL BIOCOMPOZIT PENTRU RECONSTRUCTIA EXTINSA A TESUTURILOR MOI SI METODA DE FABRICARE A ACESTUIA (BIOCOMPOSITE MEDICAL DEVICE FOR THE EXTENSIVE RECONSTRUCTION OF SOFT TISSUE AND ITS METHOD OF MANUFACTURING), autori: Ulmeanu Mihaela-Elena, Doicin Cristian-Vasile, Davițoiu Dragoș, Tunsoiu Daniela, Tunsoiu Nicolae, Murzac Roman, Paraschiv Alexandru, Doicin Irina-Elena, Semenescu Augustin, Costoiu Mihnea, Mateș Ileana Mariana

Premii: ●Medalia de aur si Diplomă a Salonului ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara 2019, ●

USCATOR MECANO-ELECTRIC (MECHANO-ELECTRIC LAUNDRY DRYER), autori: Florin MICULESCU, Marian MICULESCU, Mihnea Cosmin COSTOIU, Oana-Roxana CHIVU, Cătălin-Alexandru BARBU, Augustin SEMENESCU

Premii: ●Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN VUIA” Timișoara 2019, ●

SISTEM COMPLET PENTRU DRENAJUL TORACIC, REUTILIZABIL (FULL RECYCLABLE SYSTEM FOR THORACIC DRAINAGE), autori: DEMETRIAN Alin-Dragoş, DEMETRIAN Camelia, COSTOIU Mihnea Cosmin, SEMENESCU Augustin, CHIVU Oana-Roxana, MATEȘ Ileana Mariana

Premii: ● Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN VUIA” Timișoara 2019, ●

ECHIPAMENT PENTRU PRELUCRAREA SIMULTANĂ PRIN ELECTROEROZIUNE ASISTATĂ DE ULTRASUNETE A MICROGĂURILOR, RO 128720/28.07.2017, Autori – Niculae Ion Marinescu, Liviu Daniel GHICULESCU, Aurel Mihail Țîțu, Alexandru Sergiu Nanu

Premii: ● Medalia de aur, ● Special Award from Balkan Managers’ Association

ECHIPAMENT PENTRU PRELUCRAREA SIMULTANĂ A STRUCTURILOR DE MICROFANTE PRIN ELECTROEROZIUNE ASISTATĂ DE ULTRASUNETE, RO 127948/30.05.2017, Autori – Liviu Daniel GHICULESCU, Niculae Ion Marinescu, Aurel Mihail Țîțu, Alexandru Sergiu Nanu

Premii:● Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN VUIA” Timișoara 2019 ● Medalie și diplomă de excelență, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, ● Diploma Idea Association, Hungary

BIOCIP SET-TRUSA DE PRIM-AJUTOR IN CALATORIE, autori-Velcea Marian, Moldovan Ion Cornel, Mândrea Lucian, Curta Ioan, Plotog Ioan, Mihailescu Bogdan, Hideg Catalin, Chetan Mihai, Ene Ciprian.

Premii: ● Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN VUIA” Timișoara 2019; Diplomă de excelenta si medalie, Universitatea de stat de Medicina si Farmacie ”Nicolae Testemitanu”, Republica Moldova

BRATARA MEDICALA CU EFECT DE REECHILIBRARE ENERGETICA, autori-Velcea Marian, Mândrea Lucian, Moldovan Ion Cornel, Plotog Ioan, Hideg Catalin, Curta Ioan, Ungurelu Razvan.

Premii:● Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN VUIA” Timișoara 2019;

PERNA DE CALATORIE CU EFECT DE REECHILIBRARE ENERGETICA, autori-Velcea Marian, Mândrea Lucian, Moldovan Ion Cornel, Curta Ioan, Plotog Ioan, Mihailescu Bogdan, Hideg Catalin.

Premii:● Medalia de aur și Diplomă a Salonului ,,TRAIAN VUIA” Timișoara 2019;

De asemenea au fost acordate premii individuale pentru următorii inventatori:

• Diploma de excelență pentru Prof.dr.ing. Niculae Ion MARINESCU pentru activitatea desfășurată ca membru al juriului
  • Diploma de excelență pentru Prof.dr.ing. Niculae Ion MARINESCU pentru întreaga activitate dedicată cercetării și inventicii