COMUNICAT DE PRESĂ – Salonul Internațional de Invenții de la Geneva-ELVEȚIA, 10 – 14 Aprilie 2019

Salonul Internațional de Invenții de la Geneva-ELVEȚIA, 10 – 14 Aprilie 2019

România a participat, în perioada 10-14 aprilie 2019, la cel de-al 47-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva / Elveția, una dintre cele mai prestigioase manifestări de profil la nivel mondial. Salonul este organizat sub înaltul patronaj al Guvernului Federal Elvețian, Cantonului și Orașului Geneva, precum și al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală – OMPI. Cu acest prilej au fost prezentate în standul național românesc, organizat de Ministerul Cercetării și Inovării, 30 invenții, iar vineri, 12 aprilie 2019, a avut loc Festivitatea de Premiere a Salonului Internațional de Invenții – Geneva 2019.

Cea de-a 47-a expoziție internațională de invenții Geneva s-a încheiat într-o notă pozitivă spre satisfacția generală a expozanților și a organizatorilor. Această ediție a înregistrat un număr record de 825 de expozanți din 42 de țări. 30850 de vizitatori au mers pe cărările celor 9 000 de metri pătrați ai Salonului de Invenții. O cifră brută, stabilă, care arată un număr crescut de profesioniști care caută invenția să investească, să cumpere, să fabrice sau să distribuie.

„Ne așteptam la o scădere a prezenței publicului larg, expoziția fiind specializată în tehnologii de vârf. Deși aspectele neplăcute ale invențiilor independente aproape că au dispărut, vizitatorii încă au găsit valoare să participe. ”a spus Gaelle Grosjean, directorul expoziției. „Expoziția internațională a invențiilor Geneva – cea mai mare expoziție de invenții din lume – se gândește la un nou concept pentru anul viitor, căutând să îmbine atracții majore inedite și populare cu un eveniment profesional. ”

Mulți expozanți au confirmat că au făcut afaceri bune și că a fost o oportunitate deosebită de a stabili contacte, întrucât a adunat investitori și companii din întreaga lume. Bazându-se pe fiabilitatea și profesionalismul său, încă o dată în acest an expoziția internațională a invențiilor de la Geneva a prezentat multe invenții referitoare la sănătate, medicamente, mediu și securitate. Nu este de mirare că, prin urmare, o invenție verde a fost distinsă cu Marele Premiu al Expoziției Internaționale de Invenții Geneva.

Jean Luc Vincent, președinte și fondator al Expoziției internaționale de invenții Geneva a fost încântat de faptul că „Expoziția a luat amploare fără a renunța la filozofia sa și nivelul general al invențiilor prezentate la Geneva se îmbunătățește constant.”

PALMARES pentru 30 de inventii prezentate in standul Romaniei:

19  Medalii de Aur

11  Medalii de Argint

31 Premii speciale (12 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 12 Aprilie si 19 acordate in standul Romaniei)

Universitatea POLITEHNICA din București a fost prezentă cu 13 invenții, iar iar prin reprezentantii ei, UPB a câștigat medaliile, premiile de excelenta, trofeele prezentate in cele ce urmează:

EQUIPMENT FOR MACHINING HELICOIDAL SURFACES THROUGH ULTRASONICALLY AIDED ELECTRICAL DISCHARGE MACHINING (EQUIPEMENT A USINER SURFACES HELICOÏDALES PAR ELECTRO-ETINCELAGE EROSIF AIDEE DE VIBRATIONS ULTRASONIQUES); OSIM A00533 / 27.07.2016, autori – Niculae Ion MARINESCU, Liviu Daniel GHICULESCU, Ovidiu Dorin ALUPEI COJOCARIU, Liliana POPA

• Innovation Prize of The Hong Kong Polytechnic University;
  • Special Award from King Abdulaziz University, Arabia Saudită;
  • ARCA Award, Union of Croatian Innovators;
  • Diplomă de merit din partea Ministerului Cercetării și Inovării.

TOTAL CONSTRICTED ELBOW PROSTHESIS MADE OF SHAPE-MEMORY ALLOY WITH HINGE-LIKE FIXATION AND COUPLING SYSTEM BASED ON SHAPE-MEMORY EFFECT (PROTHESE TOTALE DE COUDE CONSTRICTE EN ALLIAGE A MEMOIRE DE LA FORME AVEC FIXATION ANALOGUE AVEC CHARNIERE ET SYSTEME DE COUPLAGE BASE SUR L’EFFET DE MEMOIRE DE LA FORME), autoriBATALU Nicolae-Dan; SEMENESCU Augustin; COSTOIU Mihnea Cosmin; SINESCU Ioanel; ANTONIAC Vasile Iulian; DOICIN Cristian-Vasile; CODOREAN Ion Bogdan; MATEŞ Ileana Mariana; BARBU Cătălin-Alexandru; BĂDICĂ Petre; GAVRILIU Traian-Ştefan

• Trofeu si diploma AGEPI, Rep. Moldova
  • Diplomă de merit din partea Ministerului Cercetării și Inovării.

TRAVEL CUSHION WITH ENERGY REBALANCING EFFECT, (COUSSIN DE VOYAGE A EFFET DE REECHILIBRAGE ENERGETIQUE), autori-Velcea Marian, Mândrea Lucian, Moldovan Ion Cornel, Plotog Ioan, Hideg Catalin, Curta Ioan, Mihailescu Bogdan.

• Certificat al Asociatiei Inventatorilor din Taiwan