Comunicat de Presa – RoboChallenge 2019

Comunicat de Presa – RoboChallenge 2019

Universitatea POLITEHNICA din București, dublu medaliată cu aur la competiția mondială de robotică, RobotChallenge, de la Beijing

 

Două medalii de aur, una de argint și una de bronz. Acestea sunt rezultatele remarcabile obținute, luna aceasta, de către studenții Universității POLITEHNICA din București la una dintre cele mai mari competiții mondiale de robotică, RobotChallenge, desfășurate, anul acesta, la Beijing.

Competiția din China a adunat la start 2.196 de roboți, mai mult de 3.000 de concurenți, peste 600 de antrenori (profesori coordonatori) și 300 de universități și institute de prestigiu din 48 de țări (SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, Norvegia, Germania, Finlanda, Spania, Turcia, Elveția, Suedia, Kazakstan, Canada, Iugoslavia, Croația, Italia, Columbia, România etc).

Țara noastră a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics (hbfsrobotics.com) a Facultății de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială din cadrul Universității POLITEHNICA din București, care a intrat în 5 probe de concurs (Line Follower Classic Adult, Line Follower Enhanced, Micro Sumo, Mini Sumo şi Nano Sumo) şi a reuşit să câştige 4 locuri pe podium (două medalii de aur, una de argint şi una de bronz): Locul I şi Locul II la Line Follower Classic Adult, Locul I la Micro Sumo si Locul III la Nano Sumo.

Începând cu anul 2015, competiţia RobotChallenge a devenit o tradiție pentru echipa noastrǎ care reuşeşte sǎ obţinǎ de fiecare dată rezultate foarte bune în condiţiile în care concurenţa este una serioasǎ, formatǎ din profesionişti şi entuziaşti din întreaga lume” a declarat conf.dr.ing. Ştefan Mocanu, din cadrul departamentului de Automatică şi Informatică Industrială al Facultății de Automatică şi Calculatoare a UPB.

Echipa HBFS, formată din studenții Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Maria Cîrciumaru şi Cristian Dobre se concentrează pe proiectarea şi producția de mini roboți perfomanți şi robuşti contribuind astfel la dezvoltarea domeniului de profil în România.

“Această reușită extraordinară obținută anul acesta la competiția mondială de robotică organizată în China, la Beijing de către studenții Universității noastre, vine să confirme încă odată valoarea școlii românești de inginerie și totodată  creativitatea și ingeniozitatea românească, despre care putem spune că a pus România, în repetate rânduri, pe harta mondială a performanței” a subliniat Cornel Chira, Directorul Departamentului de Comunicare al Universității POLITEHNICA din București.

Competiția RobotChallenge s-a lansat în 2004 ca o Competiție internațională de roboți realizați manual și cu control autonom individual, iar până în prezent au participat un număr de 65 de țări.