Comunicat de presa iCAN 2019 Canada

iCAN 2019

Organizat de Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS), iCAN este primul eveniment internațional de invenții și proiecte inovatoare organizate vreodată în Canada și o sărbătoare pentru toate realizările făcute de inventatori talentați din generația de astăzi din mai multe țări. iCAN 2019 Toronto, Canada, alătură forțe creative locale și internaționale din diverse industrii, mai precis inventatori din 40 de tari de pe mapamond, cu 415 invenții.

Evenimentul oferă o platformă excelentă, complet nouă în Canada, pentru inventatori prolifici de peste mări, inovatori și oameni de știință de cercetare, cu idei spectaculoase și studenți cu talente deosebite pentru a înțelege o oportunitate specială de a arăta creativitatea și unele dintre cele mai bune proiecte ale lor de inovare și rezultatele cercetării științifice. în acest eveniment internațional stabilit în Canada. Concurența internațională pentru inovare în invenție din Canada, iCAN, și-a pus accentul principal pe oferirea unui nou spectacol, o platformă de recunoaștere a creativității și inovării, în special participanților de pe mapamond.

iCAN 2019 oferă un program complet, inclusiv afișarea și expunerea invențiilor, seminarii educaționale, urmate de ceremonia de premiere a cererilor de intrare a invenției recunoscute. Evenimentul va servi drept o oportunitate excelentă pentru ca toți participanții să fie recunoscuți pentru creativitate prin invențiile lor și să introducă produsele lor inovatoare pe piața canadiană.

Din partea UPB au participat prof.univ.habil.dr.ing.ec. Augustin Semenescu- membru al Juriului International, prof.univ.habil.dr.ing. Lucian Petre Seiciu, prof.asoc.dr.ing. Ruxandra Vidu și dr.ing. Ileana Mariana Mateș.

Universitatea POLITEHNICA din București , prin statutul ei de universitate de cercetare avansată, care se distinge în peisajul național și mondial, a fost prezentă cu 12 invenții, iar UPB a câștigat medaliile, premiile de excelenta, trofeele prezentate in cele ce urmează:

• CRANIAL IMPLANT WITH OSTEOINTEGRATING STRUCTURES AND FUNCTIONAL COATINGS by ANTONIAC Vasile Iulian, MOHAN Aurel, SEMENESCU Augustin, DOICIN Vasile Cristian, ULMEANU Mihaela Elena, CAVALU Simona, COSTOIU Mihnea Cosmin, MURZAC Roman, DOICIN Irina-Elena, SĂCELEANU Vicențiu, MATEȘ Ileana Mariana

Premii : BEST INVENTION OF EUROPE TROPHY, Medalie Aur iCAN 2019, Medalie Aur Moroccan delegation for iCAN 2019

• CRANIAL ENDOPROTHESIS WITH A SLIDING SYSTEM by DOICIN Cristian Vasile; ULMEANU Mihaela Elena; ANTONIAC Vasile Iulian; SEMENESCU Augustin; COSTOIU Mihnea Cosmin; MITRICĂ Marian; MURZAC Roman; CHIRTEȘ Alin; DAVIȚOIU Dragoș-Virgil; DOICIN Irina Elena; MATEȘ Ileana Mariana

Premii : EXCELLENT INNOVATION AWARD iCAN 2019 “The Finals” TROPHY, Medalie Aur iCAN 2019, Medalie Aur Polish delegation for iCAN 2019

• TOTAL ELBOW CONSTRAINED-ENDOPROSTHESIS MADE OF ALLOYS WITH SHAPE MEMORY, WITH HINGE TYPE FIXATION AND COUPLING SYSTEM BASED ON THE EFFECT OF SHAPE MEMORY by BATALU Nicolae-Dan, SEMENESCU Augustin, COSTOIU Mihnea Cosmin, SINESCU Ioanel, ANTONIAC Vasile Iulian, DOICIN Cristian-Vasile, CODOREAN Ion Bogdan, MATEȘ Ileana Mariana, BARBU Cătălin Alexandru, BĂDICĂ Petre, GAVRILIU Traian-Stefan

Premii : SPECIAL INVENTION AWARD & TROPHY, Medalie Aur iCAN 2019, Medalie Aur Polish delegation for iCAN 2019

• ESO-TRAHEOSCOPE by DEMETRIAN Alin-Dragoş, SEMENESCU Augustin, CHIVU Oana-Roxana, COSTOIU Mihnea Cosmin, DEMETRIAN Camelia, MATEȘ Ileana Mariana, DUMITRESCU Silviu

Premii : Medalie Aur iCAN 2019, Medalie aur “Dunarea de Jos” University of Galati, Romania.

• ACETABULAR MILLING DEVICE by NICULESCU Marius, ANTONIAC Vasile-Iulian, SEMENESCU Augustin, DOICIN Cristian-Vasile, ULMEANU Mihaela-Elena, COSTOIU Mihnea Cosmin, MURZAC Roman, MATEȘ Ileana, DAVIȚOIU Dragoș-Virgil

Premii : Medalie Aur iCAN 2019

• ANOSCOPE WITH ADJUSTABLE OPERATIVE FIELD by DAVIȚOIU Dragoș-Virgil, DOICIN Cristian-Vasile, COSTOIU Mihnea-Cosmin, ULMEANU Mihaela-Elena, SEMENESCU Augustin

Premii : Medalie Aur iCAN 2019

• SEMICONSTRAINED TOTAL ELBOW PROSTHESIS MADE OF SHAPE-MEMORY ALLOYS, WITH COUPLING SYSTEM BASED ON SHAPE-MEMORY EFFECT by BATALU Nicolae-Dan; SEMENESCU Augustin; COSTOIU Mihnea Cosmin; ANTONIAC Vasile Iulian; DOICIN Cristian-Vasile; AMZA Cătălin Gheorghe; MATEŞ Ileana Mariana; CHIVU Oana-Roxana; CODOREAN Ion Bogdan; BARBU Cătălin-Alexandru; BĂDICĂ Petre; NEGOIŢĂ Olivia-Doina

Premii : Medalie Aur iCAN 2019, Medalie Aur Moroccan delegation for iCAN 2019

• MAGNETIC NANOSTRUCTURES AND DEVICE IMPLEMENTING SAME, by Cristian PREDESCU,. Ecaterina MATEI, Andra Mihaela PREDESCU, Andrei Constantin BERBECARU, Ruxandra VIDU (UPB and UC Davis, CA, USA, membru al Academiei Nationale a Inventatorilor din Statele Unite), Mirela Gabriela SOHACIU

Premii : EXCELLENCE INNOVATION AWARD ICAN 2019 TROPHY,Medalie Aur iCAN 2019, Diploma si EuroInvent Medal de la Romanian Inventors Forum, Iasi, Romania, Medalie aur “Dunarea de Jos” University of Galati, Romania.

• MULTIFUNCTIONAL SYSTEMS BASED ON MAGNETITE, THIOACIDS AND AG/AU NANOPARTICLES USED FOR THE TARGETED DIAGNOSIS AND TREATMENT OF CANCER by Denisa FICAI, Ecaterina ANDRONESCU, Maria SONMEZ, Anton FICAI, Ovidiu OPREA, Bogdan Stefan VASILE.

Premii : Medalie Aur iCAN 2019, Medalie Aur Moroccan delegation for iCAN 2019

• SYNTHESIS PROCEDURE OF SOME MULTIFUNCTIONAL COMPOSITE MATERIALS WITH POTENTIAL APPLICATIONS IN BONE CANCER TREATMENT by Anton FICAI, Ecaterina ANDRONESCU, Cristina Daniela GHITULICA, Denisa FICAI, Georgeta Voicu, Madalina Albu Kaya.

Premii : Medalie Aur iCAN 2019, Special Prize Thailanda iCAN 2019

• MECHATRONIC SYSTEM FOR VERTICAL ALTERNATIVE SWINGING OF THE PELVIC GIRDLE by Petre Lucian SEICIU, Ioan Dan FILIPOIU, Mihai BERTEANU, Ileana CIOBANU, Horia ȘERBU , Ion MANOLE, Florian BADEA, Valentin BARBU, Mihai IONEL, Șerban-Marius MANOLACHE

Premii : Medalie Aur iCAN 2019, Medalie Aur Moroccan delegation for iCAN 2019

• BOTULINUM TOXIN GUIDED INJECTION DEVICE FOR SPASTICITY TREATMENT by Petre Lucian SEICIU, Mihai BERTEANU

Premii : Medalie Aur iCAN 2019

De asemenea  au fost acordate premii individuale pentru următorii inventatori:

Augustin SEMENESCU : CERTIFICATE OF JURY PARTICIPATION iCAN, 2019, CERTIFICATE OF APPRECIATION iCAN, 2019

Mihnea Cosmin COSTOIU: CERTIFICATE OF AWARD iCAN, 2019,

Petre Lucian SEICIU : CERTIFICATE OF APPRECIATION iCAN 2019

Anton FICAI : CERTIFICATE OF APPRECIATION iCAN 2019

Ileana Mariana MATEŞ : CERTIFICATE OF APPRECIATION iCAN 2019

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a avut și la această expoziţie-salon dedicată inventicii și inovării, precum și cercetării științifice, un succes de răsunet, câștigând  in total  5 Trofee si Diplome de excelenţă iCAN 2019, 11 Medalii de aur iCAN 2019 și Diplome de excelenţă iCAN 2019, 4 Certificate de apreciere (individuale) precum și 5 Medalii de aur și Premii oferite de entităţile participante.