Management cariera la UPB

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Publicarea anunturilor in platforma Euraxess

Fise de post cadre didactice si cercetatori

Planul de dezvoltare cariera

Catalog cursuri de formare continua si dezvoltare profesionala

Platforma de resurse de dezvoltare profesionala

Publicarea anunturilor in platforma Euraxess

 • Ghid pentru utilizarea portalului EURAXESS

  Consultati ghid pentru utilizarea portalului EURAXESS

 • Formularul A

  Descarcati Formularul A

 • Formularul B

 • Formularul C

  Descarcati Formularul C

Fise de post cadre didactice si cercetatori

 • Recomandări privind utilizarea modelelor de fișe de post

  Universitatea POLITEHNICA din București a obținut Diploma de Excelență în managementul resursei umane din cercetare, oferită de Comisia Europeană. În acest context, sunt implementate măsuri care să susțină demersurile de dezvoltare instituțională și să contribuie la crearea unui mediu profesional care să stimuleze activitatea educațională și științifică. Măsurile sunt susținute printr-un set de instrumente menite să asigure transparență și un parcurs coerent în cariera academică.

  În acord cu prevederile procedurii de sistem privind elaborarea, actualizarea și aprobarea fișelor de post PS-05-DIRU-06, UPB a dezvoltat un pachet de modele/șabloane pentru fișele de post dedicate personalului didactic și de cercetare din cadrul universității. Aceste documente sunt destinate persoanelor care au atribuții privind întocmirea, actualizarea şi aprobarea fişelor de post, precum şi personalului care ocupă posturile respective.

  Prezentarea modelelor de fișe de post

  Fișele de post pe care le conține acest pachet sunt dezvoltate în relație cu nivelul de carieră: asistent universitar (R1), lector (R2), conferențiar (R3) și profesor universitar (R4). Nivelurile de carieră R1-R4 sunt în acord cu clasificarea propusă de către Comisia Europeană și sunt utilizate pentru a asigura comparabilitate și echivalență între nivelurile de dezvoltare a carierei.

  În structura fișelor de post (indiferent de nivelul de carieră), se regăsesc cinci secțiuni: (I) Elemente de identificare a postului; (II) Descrierea postului; (III) Descrierea activităților corespunzătoare postului; (IV) Standarde minime de performanță în raport cu specificul postului; (V) Condiții de muncă.

  Fiecare secțiune este însoțită de specificații minimale privind completarea. Unele dintre câmpuri includ răspunsuri predefinite. Este, astfel, necesară selectarea celor convenabile în acord cu contextul și specificul postului. Secțiunile referitoare la (III) Descrierea activităților corespunzătoare postului; (IV) Standarde minime de performanță în raport cu specificul postului au fost redactate prin consultarea standardelor minimale pentru ocuparea funcțiilor didactice și de cercetare ale CNADTCU, precum și a condițiilor specifice la nivelul UPB. Recomandăm însă o abordare personalizată a acestora și în relație cu postul, nu doar cu nivelul de carieră. Pentru unele secțiuni (e.g. Echipamente și infrastructuri de cercetare utilizate), este necesară o completare personalizată, derivată din specificul postului. Aceste câmpuri este necesar a fi corelate cu studiile și abilitățile specifice ale titularului.

  Recomandări

  Recomandăm completarea secțiunilor III, IV și V înainte de ocuparea postului vacant. Informațiile pot fi menționate și în anunțul de angajare care va fi postat și pe website-ul Euraxess. Astfel, este important să fie precizate atribuțiile și responsabilitățile, precum și condițiile de muncă.

  După ocuparea postului, fișa va fi completată integral și discutată cu titularul postului. Recomandăm coroborarea fișei postului cu Planul de carieră specific pentru nivelul postului ocupat. Cele două instrumente, împreună cu Fișa Individuală a Postului (FIAP) și Fișa de autoevaluare pot constitui un referențial pentru evaluarea și orientarea în carieră a cadrelor didactice și a cercetătorilor.

  Persoană de contact: Nume PRENUME

  e-mail: @upb.ro

  telefon:  07

 • FIȘA POSTULUI R1

 • FIȘA POSTULUI R2

 • FIȘA POSTULUI R3

  Descarca Fisa Postului R3

 • FIȘA POSTULUI R4

  Descarca Fisa Postului R4