Categorii
QR Code

Date

apr. 27 2018

Time

All of the day

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul UPB organizează ediția a VIII-a a Concursul de proiecte pentru elevi “HIGH TECH IN INGINERIA ELECTRICA”

Concursul se adreseaza elevilor cu spirit inovativ si preocupari in domeniul ingineriei electrice.
Concursul consta in elaborarea si prezentarea unor proiecte realizate in echipe (formate din 3-5 elevi, dintre care minimum 2 din clasele terminale) .
Consultanta privind alegerea temelor si intocmirea proiectelor va fi asigurata de cadrele didactice din facultate si/sau profesorii din liceele sau colegiile de unde provin elevii .
Tematica concursului se refera la tratarea unor probleme de mare actualitate in domeniul ingineriei electrice, spre exemplu: aplicatii cu surse regenerabile de energie, case, structuri si echipamente inteligente, utilizarea robotilor pentru diverse aplicatii, aplicatii informatice, vehicule electrice si hibride.

PLIANT HIGH TECH IN INGINERIA ELECTRICĂ

REGULAMENT

Tematica concursului se refera la tratarea unor probleme de mare actualitate in domeniul ingineriei electrice, spre exemplu: aplicatii cu surse regenerabile de energie, case, structuri si echipamente inteligente, utilizarea robotilor pentru diverse aplicatii, aplicatii informatice, vehicule electrice si hibride.

Continutul proiectului 

  1. Definirea temei proiectului
  2. Descrierea solutiei propuse pentru rezolvarea temei
  3. Evidentierea caracterului inovativ al solutiei

Descrierea solutiei presupune :

  • fundamentarea si rezolvarea teoretica a problemei
  • modalitati de implementare (de exemplu: scheme electrice sau/si electronice, elemente de programare, schite sau desene de executie, machete, modele functionale, etc)

Proiectele ce contin si rezultate experimentale, modele dezvoltate de autori, vor primi un punctaj suplimentar .

Prezentarea proiectului

Echipele vor elabora prezentarea proiectului in “Power Point” si o vor transmite pe adresa de e-mailinginerie.electrica@upb.ro

La prezentarea finala, ce va avea loc la sediul Facultatii de Inginerie Electrica, vor fi invitati autorii priectelor selectate de juriul format din cadre didactice din facultate.

Calendar

  1. Inscriere pe pagina www.hightech.pub.ro: pana la 20.04.2018
  2. Transmiterea prezentarii  pe adresa de e-mail inginerie.electrica@upb.ro: pana la 20.04.2018
  3. Finala concursului : 27.04.2018

Toti participantii la concurs vor primi diplome de participare, iar ca urmare a jurizarii se vor acorda premii si mentiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *